Čas čítania
menej ako1 minúta
Zemiaky po španielsky
január 13, 2015 - 17:30
Pripravte si zemiaky po španielsky ako prílohu alebo ako samotnú chuťovku. Vieme, ako na to!
Potrebujeme:
-750 g malých pevných zemiakov
-morská soľ
-3 strúčiky cesnaku
-1/3 zväzku petržlenovej vňate
-asi 150 g ochutenej majonézy
Postup:
Zemiaky očistíme kefou a uvaríme vo väčšom množstve silno osolenej vody – soli by sme mali dať toľko, aby zemiaky vyplávali na povrch. Keď klesnú na dno, ešte pridáme soľ. Varíme asi 20 minút (závisí to aj od ich veľkosti a sorty).Medzitým ošúpeme cesnak, najemno ho posekáme a pridáme k majonéze spolu s umytou a osušenou petržlenovou vňaťou, pokrájanou nadrobno. Uvarené zemiaky scedíme, posypeme ich morskou soľou a hrniec postavíme späť na sporák. Pri nízkej teplote necháme soľ na zemiakoch skryštalizovať, pričom ich neustále natriasame. Keď soľ skryštalizuje, hrniec zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme 5 minút odstáť. Zemiaky podávame s pripravenou cesnakovo-petržlenovou majonézou.
Dobrú chuť!
Zdroj a foto: RED
Zemiaky po španielsky
marec 04, 2016 - 11:01
Komentáre