Dnes je sobota, 05.december 2020, meniny má: Oto
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Tradičný smotanový posúch

marec 21, 2013 - 11:57
Čo si upečiete v dnešný upršaný štvrtkový deň? My sme dostali chuť na domácu slovenskú kuchyňu...

 Tradičný smotanový posúch

Suroviny:

  • 400 g polohrubej múky
  • 1/2 kocky droždia
  • 300 až 500 ml vlažného Babička mlieka polotučného
  • 100 až 200 ml oleja
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • soľ
  • 1 téglik Babička smotany kyslej
  • 1 vajce
  • podľa chuti čerstvý kôpor

Postup:

Do vlažného osladeného mlieka rozdrobíme kvasnice a necháme vykvasiť kvások. Potom postupne zapracujeme múku, olej, soľ. Vypracujeme redšie cesto a necháme asi 1/2 hodinu kysnúť. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Hlbší plech vytrieme olejom, alebo stuženým tukom. Vylejeme cesto a kraje vytiahneme vyššie. V miske zmiešame smotanu, vajce a nadrobno nasekaný kôpor. Natrieme na cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút.
 
Dobrú chuť!
 
Autor: RED
Foto: Babička

- - Inzercia - -