Dnes je streda, 02.december 2020, meniny má: Bibiána
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Šalátová sezóna

máj 18, 2012 - 13:30
Šalát je jedlo rýchle, ľahko stráviteľné, počas slnečných dní priam ideálne, zároveň je nenáročné na prípravu, vyzerá lákavo a efektne na tanieri a dá sa pripraviť na milión spôsobov. Inšpirujte sa...

 

Recepty pre vás pripravil šéfkuchár reštaurácie Towers restaurant, steak & salad cocktail lounge (Tri veže, Bajkalská 3) – Ján Dic.


Šalát s jahňacími kotletami (2 osoby)
Ingrediencie:  600 g jahnňacích kotliet, 50 g olivového oleja, soľ, korenie, 60 g arašidového masla
100 g baby špenátu, 100 g rukoly, 1 menšiu čerstvú cviklu, 40 g póru, 80 g cíceru z konzervy a 1 granátové jablko
Postup:
Jahňací hrebienok narežte na malé jednorebrové kúsky, ktoré natrite arašidovým maslom a osoľte. Takto pripravené ich sprudka opečte na rozpálenej panvici zo všetkých strán a vložte do vyhriatej rúry na 200 °C na 5 - 8min. Očistenú cviklu si nakrájajte na tenučké rezančeky, ktoré spolu s pórom a cícerom restujte s trochou olivového oleja na panvici, osoľte, okoreňte a pred dopečením kotliet rozdeľte na dva taniere s umytým špenátom a rukolou. Kotlety uložte až nakoniec. Výpek zmiešajte s trochou olivového oleja a hotový šalát ním ešte jemne prelejte. Na záver posypte jadrami granátového jablka.

Tip šéfkuchára: „Čas pečenia mäsa v rúre závisí od želaného prepečenia. Osobne odporúčam menej a radšej prípadne dopiecť neskôr.“



Kurací šalát s jablkami a mandľami (2 osoby)
Ingrediencie: 200 g kuracích pŕs, 400 g rímskeho šalátu, 150 g bieleho jogurtu, soľ a korenie, limetkový sirup, olivový olej a 40 g mandľových lupienkov
Postup:
Do väčšej misy si natrhajte očistený šalát. V malej miske rozmiešajte biely jogurt s limetkovým sirupom a soľou s korením, vlejte na pripravený šalát a premiešajte. Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky, ktoré opečte na panvici, osoľte, okoreňte a pridajte na už vymiešaný šalát. Na záver posypte mandľovými hoblinami.

Tip šéfkuchára: „Pre light verziu môžete kuracie mäso uvariť, a tak znížiť kalorickú hodnotu na minimum.“

Extra tip: Ako obmenu môžete na ozdobu použiť aj mesiačiky mandarinky.

Príprava: 10 minút
Varenie: 20 minút 





Autor: Zuzana Greizingerová
Foto: Isifa

- - Inzercia - -