Dnes je sobota, 24.október 2020, meniny má: Kvetoslava
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Rozkvitnutý jarný šalát

apríl 20, 2020 - 14:18
Mladá svieža reďkovka, práve odtrhnutá v skleníku, je pravý hmatateľný dôkaz jari, do ktorého smiete zahryznúť. A chutí skvele. Pozvite ju do kuchyne a čarujte.
Čas varenia: 
10 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
  rukolu alebo iný listový šalát
  Červenú cibuľu
  Reďkovky
  uvarené vajce
  kuracie prsia
  maslo
  Soľ
  Čierne korenie
  olivový olej
Inštrukcie: 

Kuracie prsia umyjeme, rozkrojíme po dĺžke na polovicu, aby bolo mäso tenšie. osolíme a okoreníme z oboch strán a dáme opiecť na panvicu s roztopeným maslom. Mäsko je hotové, keď je zlatohnedé z oboch strán. Zatiaľ si umyjeme šalát a reďkovky. Reďkovku nakrájame na tenké okrúhle plátky a cibuľku na tenké pásiky. Domisky dáme umytý šalát, nakrájanú cibuľku, reďkovku. potomnakrájame kuraciemäso na tenké plátky a vajíčka na štvrtiny a uložíme ich na šalát. Pridáme hlavičky jedlých kvetov na dozdobenie.

Poznámky: 

Náš tip:
šalát podávame posypaný zrniečkami granátového jablka a pokvapkaný olejom podľa chute.