Dnes je štvrtok, 26.november 2020, meniny má: Kornel
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Fašírky z červenej šošovice

marec 12, 2020 - 15:10
Hoci si väčšina z nás spája fašírky s mäsom, presvedčíme vás, že rovnako výborne chutia aj tie šošovicové. Pripravte ich radšej viac, po takejto sýtej a zdravej dobrote sa len tak zapráši.
Čas varenia: 
15 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
  šálku červenej šošovice
2 Vajíčka
2 pl Strúhanky
2 pl Ovsených vločiek
  Soľ
1 pl horčice
1⁄2 čl karí korenia
1⁄2 čl čili korenia
  jarnú cibuľku
4 lístky medvedieho cesnaku ((alebo PL pesta z medvedieho cesnaku))
  hrsť baby špenátu
Inštrukcie: 
  1. Červenú šošovicu prepláchneme a uvaríme domäkka v osolenej vode. Zlejeme a necháme chvíľu vychladnúť.
  2. K šošovici pridáme vajíčka, strúhanku, ovsené vločky, horčicu a dochutíme soľou a koreninami.
  3. Nakoniec primiešame nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, medvedí cesnak a lístky baby špenátu.
  4. Placky opražíme dozlatista na olivovom oleji. Keď sa na placke vytvorí z jednej strany chrumkavá kôrka, ktorá udrží placku pokope, prevrátime ju.
  5. Hotové placky podávame s ľubovoľným čerstvým šalátom.