Dnes je pondelok, 19.október 2020, meniny má: Kristián
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Krémová polievka z červenej šošovice

marec 08, 2020 - 21:17
Červená šošovica patrí k najzdravším potravinám sveta, o tom niet pochýb. Možností, ako ju využiť v kuchyni je neúrekom. Jeden konkrétny tip pre vás máme. Pripravte si túto chutnú polievku.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
225 g červenej šošovice
1 Cibuľu
1 konzervu lúpaných paradajok
180 g smotany na varenie
1 l zeleninového vývaru
2 Zemiaky
  olivový olej
  Soľ
  mleté čierne korenie
  muškátový oriešok
  Tymian
  kyslú smotanu na dozdobenie
Inštrukcie: 

Zemiaky a cibuľu nakrájame. Na olivovom oleji opečieme cibuľu do zlatista. Pridáme zemiaky, červenú šošovicu a konzervu lúpaných paradajok. Zalejeme vývarom a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Zjemníme smotanou na varenie. Tymian nasekáme najemno, slaninu nakrájame na kocky. Polievku dochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Slaninu opečieme. Polievku servírujeme s kopčekom kyslej smotany a pridať môžeme aj opečenú slaninku. 

Poznámky: 

Červená šošovica

Červená šošovica

Červená šošovica, ktorá je zbavená šupky, nenadúva a je ľahko stráviteľná. Nielenže ju nemusíte pred prípravou namáčať a ľahko ju strávite, ale je i výborným zdrojom rastlinných bielkovín a svojim nutričným zložením môže byť skvelou alternatívou mäsa.

Červená šošovica je bohatým zdrojom:

  • železa,
  • fosforu,
  • selénu,
  • draslíka,
  • horčíka,
  • vápnika,
  • zinku,
  • vitamínu B-6.

- - Inzercia - -