Dnes je sobota, 24.október 2020, meniny má: Kvetoslava
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Šalát s kuracím mäsom a červenou šošovicou

marec 06, 2020 - 07:50
Ľahká dobrota, ktorú si pokojne môžete dopriať aj vo večerných hodinách. Ba čo viac, pochutia si na nej aj najväčší gurmáni a muži. Neveríte?
Čas varenia: 
15 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
500 g Kuracích pŕs
150 g červenej šošovice
  vývar
  Cesnakový olej
  Cherry paradajky
  rímsky šalát
  baby špenátu
  sušený cesnak
  Soľ
  mleté čierne korenie
Inštrukcie: 

Umyté kuracie prsia ponoríme do teplého mäsového vývaru a uvaríme domäkka. Červenú šošovicu prepláchneme, zalejeme vodou, osolíme a na miernom ohni uvaríme domäkka. Po scedení ju dáme do misky, pokvapkáme cesnakovým olejom, ochutíme sušeným cesnakom a mletým čiernym korením. Listy rímskeho šalátu natrháme na kúsky, pridáme lístky baby špenátu. Cherry paradajky rozkrojíme. Uvarené kuracie prsia vyberieme a teplé nakrájame na plátky. Ochutenú šošovicu rozložíme na plátky kuracieho mäsa. Pridáme kúsky šalátu, rozkrojené paradajky, osolíme a podávame.