Dnes je streda, 02.december 2020, meniny má: Bibiána
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Špagety s nepravou Bolonskou omáčkou z červenej šošovice

marec 04, 2020 - 18:48
Ak ste si doteraz mysleli, že najviac železa obsahuje špenát, mýlite sa. Červená šošovica ho obsahuje viac. Navyše v kombinácii s ďalšími živinami je výborný prostriedok na zlepšenie krvotvorby.
Popis receptu: 

Okrem toho, že je červená šošovica doslova nabitá živinami, známa je aj jemnou chuťou a rýchlym spôsobom prípravy. Tak vyskúšajte Špagety s nepravou Bolonskou omáčkou z červenej šošovice .

Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
3 pl olivového oleja
3 pl medu
1 Cibuľu
1 nastrúhanú mrkvu
5 Šampiňónov
  Červenú papriku
1⁄2 šálky červenej šošovice
2 konzervy krájaných paradajok
2 šálky vývaru
  Oregano
  bazalku
  sladkú papriku
  sušenú pažítku
  Soľ
  mleté čierne korenie
Inštrukcie: 

Na oleji do zlata upražíme cibuľku. Pridáme nakrájanú mrkvu, huby a papriku. Všetko opražíme a podusíme asi desať minút. Pridáme paradajky, šošovicu (ktorú sme predtým opláchli pod vodou), vodu alebo vývar a varíme, kým nie je šošovica hotová. Trvá to približne dvadsať minút. Ak je omáčka príliš hustá, dolejme vodu. Nakoniec  okoreníme (oregano, bazalka, paprika, soľ, čierne korenie), dochutíme medom podľa chuti a ešte chvíľku podusíme. Podáme s obľúbenými cestovinami.

Poznámky: 

Červená šošovica

shutterstock_1126850783.jpg

Červená šošovica
Foto: 
shutterstock.com

Červená šošovica, ktorá je zbavená šupky, nenadúva a je ľahko stráviteľná. Nielenže ju nemusíte pred prípravou namáčať a ľahko ju strávite, ale je i výborným zdrojom rastlinných bielkovín a svojim nutričným zložením môže byť skvelou alternatívou mäsa.

Červená šošovica je bohatým zdrojom:

  • železa,
  • fosforu,
  • selénu,
  • draslíka,
  • horčíka,
  • vápnika,
  • zinku,
  • vitamínu B-6.