Dnes je streda, 02.december 2020, meniny má: Bibiána
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Hliva ustricová v aspiku

január 09, 2020 - 08:00
Hliva je huba, ktorá obsahuje veľa vlákniny, vitamínov a zároveň posilňuje imunitu organizmu. Prezradíme vám recept, vďaka ktorému si ju zamilujú i tí najväčší fajnšmekri.
Čas varenia: 
10 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
3 klobúky hlivy
2 pl Oleja
  želatína
1 Mrkva
5 plátkov dusenej šunky
  Soľ
  mleté čierne korenie
Inštrukcie: 

Hlivu natrháme na tenké prúžky a opražíme v oleji. Necháme odkvapkať. Želatínu pripravíme podľa návodu a ochutíme korením, octom alebo citrónom. Malú vrstvu nalejeme do pripravených misiek, ktorých vnútro sme predtým jemne potreli olejom. Poukladáme opražené kúsky hlivy, drobné kocky šunky, krúžky mrkvy a zalejeme zvyškom želatíny. Odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň stuhnuté vyklopíme z misiek a ozdobíme podľa fantázie.

Poznámky: 

NÁŠ TIP
Okrem mrkvy môžeme k hlive pridať sterilizovaný hrášok, plátky kyslej uhorky, kolieska uvareného vajca a podobne.

- - Inzercia - -