Dnes je streda, 02.december 2020, meniny má: Bibiána
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Hliva ustricová po toskánsky

január 08, 2020 - 08:00
Hliva ustricová s nádychom Talianska. Veď táto krajina už dávno nie sú iba cestoviny či obľúbená pizza. Nechajte sa zlákať ďalším chutným, stredomorským receptom.
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
500 g hlivy ustricovej
500 g bravčového karé bez kosti
1 Mrkva
1 Petržlen
1⁄2 Zeleru
20 cm póru
1 väčšie jablko
250 g cherry paradajok
  Soľ
  Čierne korenie
1⁄2 čl kurkumy
3 pl Oleja
2 hrste čerstvej rukoly
1 pl medu
1 pl citrónovej šťavy
Inštrukcie: 

Na oleji sprudka opražíme tenké rezne z karé z oboch strán a uložíme na zapekaciu misu. Pridáme krúžky mrkvy, petržlenu a kocky zeleru, mierne opečené krúžky póru a podlejeme trochou vody. Zakryjeme alobalom a necháme zapiecť. Na inej panvici opražíme na hrubšie rezance natrhanú hlivu a zmäknutú prisypeme k mäsu. Keď zelenina zmäkne, pridáme kocky jablka a umyté celé cherry paradajky. Všetko spolu podusíme, kým mäso úplne nezmäkne. Dochutíme soľou, čerstvo namletým čiernym korením a posypeme kurkumou. Podávame posypané lístkami rukoly, ktoré sme predtým zmiešali s medom a citrónovou šťavou.