Dnes je pondelok, 19.október 2020, meniny má: Kristián
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Detvianska vianočná kapustnica

december 20, 2019 - 11:53
Inšpirujte sa našimi regionálnymi tipmi a prineste si na štedrovečerný stôl aj kúsok z chuti iného slovenského kúta.
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
1 kg Kyslej kapusty
300 g bravčového mäsa
200 g údeného mäsa
200 g klobásy
50 g sušených dubákov
4 strúčiky cesnaku
50 g Bravčovej masti
100 g cibule
300 g Zemiakov
4 sušené slivky
1 pl sušených borievok
  pár sušených šípok
Inštrukcie: 

Na masti osmažíme nadrobno nasekanú cibuľu a pridáme kvasenú kyslú kapustu. Orestujeme a zalejeme vodou. Do hrnca pridáme celé klobásy, kus dobrého domáceho údeného mäsa vcelku, na kocky nakrájané bravčové mäso a varíme asi jeden a pol hodiny. Klobásy a údené vyberieme, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, sušené hríby, sušené šípky, borievky a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Údené mäso a klobásy nakrájame na kocky a vložíme späť do hrnca. Premiešame, dochutíme roztlačeným cesnakom a pridáme sušené slivky. Kapustnicu môžeme servírovať s lyžicou kyslej smotany.

- - Inzercia - -