Dnes je štvrtok, 26.november 2020, meniny má: Kornel
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Netradičná chuť Vianoc - Kapor na francúzsky spôsob

december 06, 2019 - 11:00
Nebránite sa kulinárskym experimentom, a to dokonca ani počas Vianoc? V tom prípade ste na správnom mieste. Kapra na štedrovečerný stôl možno pripraviť aj s výraznou obmenou.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
600 g Zemiakov
  Soľ
1 pl masti na vymastenie misy
2 Vajcia uvarené na tvrdo
50 g postrúhaného syra
  drvenú rascu
  kapra
1 Citrón
  zelenú petržlenovú vňa
1 pl masla
  citrónovú šťavu
1 pl kôpru posekaného nadrobno
Inštrukcie: 

Očistené zemiaky pokrájame na osminky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme jedným uvareným vajcom posekaným nadrobno, postrúhaným syrom a potlčenou rascou a navrch uložíme porcie očisteného a umytého kapra bez hlavy. Každú porciu niekoľko ráz narežeme, do otvorov povkladáme plátky citróna, osolíme , posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme roztopeným maslom a citrónovou šťavou, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka. Hotové porcie kapra ozdobíme, z pečených zemiakov vymiešame zemiakovú kašu.