Dnes je pondelok, 25.január 2021, meniny má: Gejza
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Kapustový koláč s cibuľkou a slaninkou

november 29, 2019 - 08:00
Dobrý slaný koláč poteší aj náročnú návštevu, ale poslúži aj ako výborný tip na večeru pre rodinu. Podávaný za tepla aj za studena nikdy nesklame.
Foto: 
shutterstock.com
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
20 minút
Ingrediencie: 
1 pl masla
250 g hladkej múky
1 Vajce
  Soľ
2 cibule
300 g Kyslej kapusty
3 vajcia
150 ml Kyslej smotany
150 ml smotany na varenie
  mleté čierne korenie
  trochu mletej rasce
1 pl Oleja
2 pl Strúhanky
Inštrukcie: 

Jednu cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na rozpálenom oleji. V druhej panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu. Do orestovenej cibule pridáme kapustu, dochutíme soľou, korením, premiešame a chvíľu dusíme na miernom ohni. Kapustu odstavíme a necháme vychladnúť. Potom k nej primiešame rozšľahané vajíčka, kyslú smotanu a smotanu na varenie a strúhanku. Dochutíme soľou, korením a rascou. Hladkú múku zmiešame s maslom, soľou a vajíčkom na hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme do vymastenej formy na pečenie. Boky popritláčame a cesto naplníme pripravenou plnkou. Navrch dáme kolieska cibule a opečenú slaninu. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C.

- - Inzercia - -