Jednu cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na rozpálenom oleji. V druhej panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu. Do orestovenej cibule pridáme kapustu, dochutíme soľou, korením, premiešame a chvíľu dusíme na miernom ohni. Kapustu odstavíme a necháme vychladnúť. Potom k nej primiešame rozšľahané vajíčka, kyslú smotanu a smotanu na varenie a strúhanku. Dochutíme soľou, korením a rascou. Hladkú múku zmiešame s maslom, soľou a vajíčkom na hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme do vymastenej formy na pečenie. Boky popritláčame a cesto naplníme pripravenou plnkou. Navrch dáme kolieska cibule a opečenú slaninu. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C.
Komentáre