Dnes je pondelok, 25.január 2021, meniny má: Gejza
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Smotanový pórový koláč

november 28, 2019 - 13:37
Dobrý slaný koláč poteší aj náročnú návštevu, ale poslúži aj ako výborný tip na večeru pre rodinu. Podávaný za tepla aj za studena nikdy nesklame.
Foto: 
shutterstock.com
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
20 minút
Ingrediencie: 
  Lístkové cesto
100 g Tvrdého syra
200 ml Kyslej smotany
  konzervu hrášku
  pór
2 vajcia
  Soľ
Inštrukcie: 

Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme lístkové cesto a dáme do koláčovej formy tak, aby prevýšili okraj. Nastrúhame tvrdý syr a polovicou posypeme povrch cesta. Prekrojíme pór na polovicu, dobre očistíme a nakrájame na polovičné kolieska. Precedíme hrášok a necháme odkvapkať. Na koláč rozložíme pór a hrášok. Vajce vyšľaháme s kyslou smotanou a dosolíme. Takto pripravenou zálievkou zalejeme pripravený koláč a posypeme druhou polovicu syra. Do predhriatej rúry vložíme koláč a pečieme pri teplote 200 °C asi 25 až 30 minút. Koláč servírujeme najlepšie ešte teplý, napríklad ako rýchlu večeru.