Dnes je pondelok, 25.január 2021, meniny má: Gejza
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Gaštanové jednohubky

november 20, 2019 - 08:00
Gaštany majú minimum tuku, zato však veľký obsah vitamínov C, B1, B2, E a minerálov. Pozitívne vplývajú na žalúdok, srdce, mozog, reumatické ochorenia a krvný obeh. Okrem toho majú antiseptický účinok a keďže neobsahujú glukózu ani fruktózu, sú vhodné aj pre diabetikov.
Foto: 
shutterstock.com
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
12 plátkov prerastenej slaninky
200 g gaštanov
  Soľ
Inštrukcie: 

Gaštany na špičke narežeme, uvaríme v jemne slanej vode, scedíme a ošúpeme. Každý gaštan obalíme do polovice plátku slaninky, opatrne prepichneme špáradlom, aby sa gaštany nerozpadli. Položíme na plech a dáme zapiecť do rúry. Gaštanové jednohubky pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia, kým sa zo slaninky nevyškvarí všetok tuk. Podávame ako jednohubky s opekanou ciabattou k lahodnému vínu.

Poznámky: 

gastanove_jednohubky1.jpg

Gaštanové jednohubky
Foto: 
shutterstock.com