Dnes je pondelok, 19.október 2020, meniny má: Kristián
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Zemiaková polievka s mäsom

február 22, 2019 - 06:30
Zemiaková polievka s mäsom z hovädzieho krku je nielen chutná ale podľa našich starých mám aj liekom.
Čas varenia: 
2 hod, 10 minút
Čas prípravy: 
20 minút
Ingrediencie: 
750 g hovädzieho krku
150 g Tvrdého syra
1 kg Zemiakov
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
  koreňovú zeleninu
2 bobkové listy
  muškátový orech
  Majorán
  celé korenie
  Soľ
Inštrukcie: 

Do hrnca vložíme mäso, očistenú cibuľu, nakrájanú koreňovú zeleninu a zalejeme asi dvomi litrami studenej vody. Ochutíme soľou, korením, bobkovým listom. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi dve hodiny. Očistíme zemiaky, nakrájame na kocky, cesnak nakrájame na plátky a syr na kocky. Uvarené mäso vyberieme z vývaru, ktorý precedíme a uvaríme v ňom zemiaky. K zemiakom pridáme cesnak a varíme asi desať minút. Mäso oberieme z kostí, nakrájame na kocky a spolu so zeleninou vložíme do vývaru. Polievku premiešame, dochutíme soľou a muškátovým orechom. Podávame posypané majoránom a s kockami syra.