Dnes je streda, 02.december 2020, meniny má: Bibiána
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Guacamole s lososom

február 02, 2019 - 06:30
Mexická (pôvodom aztécka) nátierka je skvelou voľbou na každú párty. Zaujme nielen jednoduchou a rýchlou prípravou, ale i nutričným zložením či rôznymi obmenami jej prípravy.
Čas varenia: 
35 minút
Čas prípravy: 
1 hod
Ingrediencie: 
  Na cesto:
350 g hladkej múky
1 balíček sušeného droždia
1 čl soli
200 ml vlažnej vody
2 pl Oleja
  NA GUACAMOLE:
2 Avokáda
3 Jarné cibuľky
  čerstvé bylinky
4 pl dijónskej horčice
2 pl medu
  citrónová šťava
  trochu soli
  korenie
300 g Údeného lososa
  kôpor
Inštrukcie: 

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím a so soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Na prípravu náplne avokáda olúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do misky. Pridáme cibuľku nakrájanú na kolieska, bylinky, horčicu, med a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a čiernym korením a premiešame. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľôčku a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180 °C asi 35 minút. Pečivo necháme vychladnúť. Potom ho pozdĺžne rozkrojíme a pomocou lyžičky na povrch nanesieme náplň. Prikrášlime plátkom lososa a vetvičkou kôpru.

Poznámky: 

- - Inzercia - -