Dnes je sobota, 05.december 2020, meniny má: Oto
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Zázračný mangold: Mangoldové závitky

január 27, 2019 - 06:30
V slovenskej kuchyni je stále neobjavený, ale keď ho raz ochutnáte, určite ho do jedálnička radi zaradíte. Mangold obsahuje veľa vlákniny.
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
1⁄2 kg mangoldu
  Soľ
  Cibuľu
  olivový olej
  Zväzok petržlenovej vňate
250 g netučného tvarohu
2 malé vajcia
130 g strúhaného syru
  čerstvo mleté čierne korenie
  čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
100 ml zeleninového vývaru
Inštrukcie: 

Mangold umyjeme, očistíme a odkrojíme stonky. Listy blanšírujeme v slanej vode, schladíme a necháme odkvapkať. Rebrá listov zrežeme. Stonky nakrájame na malé kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Cibuľu a mangoldové stonky opražíme na olivovom oleji, asi 5 minút dusíme a necháme vychladnúť. Petržlenovú vňať umyjeme a nadrobno nakrájame. Vychladnuté mangoldové stonky zmiešame s tvarohom, vajcami, syrom a petržlenovou vňaťou a okoreníme. Mangoldové listy položíme na pracovnú dosku, rozdelíme na ne tvarohovú náplň, zvinieme do závitkov a konce listov zahneme. Vo veľkom plochom hrnci zohrejeme olivový olej. Vložíme závitky, prilejeme vývar a prikryté dusíme asi 20 minút.