Dnes je štvrtok, 26.november 2020, meniny má: Kornel
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Kurací šalát na thajský spôsob

január 04, 2019 - 16:38
Chutným kurčaťom sa zavďačíte azda každému jedákovi. Nemusí však vždy byť iba pečené či plnené. Niekedy postačí malá obmena vo výbere korenín alebo netradičná marináda a výsledok môže milo prekvapiť.
Čas varenia: 
15 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
300 g kuracieho mäsa
4 mrkvy
1 menší pór
100 g kešu orieškov
100 g sójových klíčkov
100 g mladého hrášku v strukoch
1 papája
1 čili paprička
  kúsok zázvoru
1 čl sezamových semienok
2 limetky
3 strúčiky cesnaku
40 g hnedého kryštálového cukru
  dl Rybacej omáčky
Inštrukcie: 

Očistenú mrkvu, hráškové struky a pór nakrájame na tenké rezance. Oriešky nasekáme na menšie kúsky, na rezance nakrájame aj očistenú papáju. Všetky dobroty vložíme do väčšej misky, pridáme klíčky, posypeme posekanými kúskami čili papričky bez jadierok a postrúhaným zázvorom a opatrne premiešame. V pevnej miske alebo mažiari roztlačíme na prášok hnedý cukor, pridáme prelisovaný cesnak, rybaciu omáčku, prilejeme šťavu z dvoch limetiek a prisypeme sezamové semiačka. Dresingom prelejeme zeleninu. Kuracie mäso nakrájame na rezance, osušíme, jemne posypeme zázvorovým práškom a vypražíme na troche olivového oleja. Opečené kúsky mäsa jemne vmiešame do šalátu.