Dnes je pondelok, 19.október 2020, meniny má: Kristián
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Hrachová polievka so slaninkou

november 03, 2019 - 06:00
Jeseň je farebná, nostalgická, no zároveň poriadne chladná. Zaháňa nás do tepla príbytkov, a keď sme uzimení, dobre nám padne šálka čaju alebo hustá, rozvoniavajúca, horúca, no najmä chutná polievka.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
500 g Zeleného čerstvého alebo mrazeného hrášku
3 Väčšie cibule
5 pl Oleja
5 Strúčikov cesnaku
2 pl hladkej múky
3 dl mlieka
  Soľ
  mleté čierne korenie
150 g Oravskej slaniny
  Vajce
5 pl Krupicovej múky
Inštrukcie: 

Hrášok uvaríme vo vode, nesolíme. Scedíme a necháme trocha vychladnúť. Odložíme si dve lyžice hrášku, zvyšok rozmixujeme. Na primerane veľkej panvici rozpustíme masť, pridáme jemné plátky nakrájaný cesnak a trochu ho opražíme. Poprášime hladkou múkou a rozmiešame s mliekom. Hneď ako začne zápražka hustnúť, pridáme rozmixovaný hrach, dôkladne premiešame, dochutíme soľou a čiernym korením, ešte chvíľu povaríme a odstavíme. Nadrobno pokrájame cibuľu a na oleji ju upražíme do zlatista. Primiešame k hrachovej kaši, zároveň pridáme aj celý hrášok. Na taniere s kašou naložíme knedličky a ozdobíme zelenou vňaťou.

Slaninkové knedličky: Na panvici opečieme drobné kúsky slaniny. V miske zmiešame vajce s krupicovou múkou, primiešame opečenú slaninu a pomocou lyžice vykrajujeme knedličky, ktoré opražíme v oleji.

Dobrú chuť!

- - Inzercia - -