Hrášok uvaríme vo vode, nesolíme. Scedíme a necháme trocha vychladnúť. Odložíme si dve lyžice hrášku, zvyšok rozmixujeme. Na primerane veľkej panvici rozpustíme masť, pridáme jemné plátky nakrájaný cesnak a trochu ho opražíme. Poprášime hladkou múkou a rozmiešame s mliekom. Hneď ako začne zápražka hustnúť, pridáme rozmixovaný hrach, dôkladne premiešame, dochutíme soľou a čiernym korením, ešte chvíľu povaríme a odstavíme. Nadrobno pokrájame cibuľu a na oleji ju upražíme do zlatista. Primiešame k hrachovej kaši, zároveň pridáme aj celý hrášok. Na taniere s kašou naložíme knedličky a ozdobíme zelenou vňaťou.
Slaninkové knedličky: Na panvici opečieme drobné kúsky slaniny. V miske zmiešame vajce s krupicovou múkou, primiešame opečenú slaninu a pomocou lyžice vykrajujeme knedličky, ktoré opražíme v oleji.
Dobrú chuť!
Komentáre