Dnes je streda, 27.január 2021, meniny má: Bohuš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Polievka z ružičkového kelu

november 21, 2018 - 06:46
Jeseň je farebná, nostalgická, no zároveň poriadne chladná. Zaháňa nás do tepla príbytkov, a keď sme uzimení, dobre nám padne šálka čaju alebo hustá, rozvoniavajúca, horúca, no najmä chutná polievka.
Foto: 
shutterstock.com
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
500 g Ružičkového kelu
2 mrkvy
  Petržlen
2 Zemiaky
3 pl Ovsených vločiek
  Rasca
  Soľ
  Petržlenová vňať
Inštrukcie: 

Zeleninu umyjeme, hlavičky ružičkového kelu očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky, mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame. Do vriacej osolenej vody nasypeme kocky mrkvy, petržlenu a zemiakov, ochutíme rascou a necháme povariť 15 minút. Pridáme hlávky kelu a varíme asi 5 minút. Tesne pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, ktoré polievku mierne zahustia. Hotovú polievku posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.