Dnes je sobota, 05.december 2020, meniny má: Oto
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Vyskúšajte si pripraviť lahodný pomarančový chlieb!

november 19, 2018 - 06:16
Vzduch sa ochladil, deka je na kresle a telo túži po teplom čaji. Vychutnajte si jesennú pohodu v kombinácii so sústami sladkého pomarančového chleba, ktorého vôňa navodí príjemnú atmosféru!
Čas varenia: 
55 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
2 pomaranče
50 g Horkej čokolády
2 čl prášku do pečiva
125 g masla
125 g Kryštálového cukru
  Soľ
3 vajcia
2 pl Kakaa
100 g Práškového cukru
125 g hladkej múky
Inštrukcie: 

Pomaranče dôkladne umyjeme horúcou vodou. Kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Čokoládu posekáme na menšie kusy. Zmäknuté maslo, cukor a štipku soli vyšľaháme do peny – môžeme si pomôcť elektrickým ručným šľahačom. Postupne vmiešame vajcia (po jednom). Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a 5 lyžíc pomarančovej šťavy. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame 2 lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao, nasekanú čokoládu a 5 lyžíc pomarančovej šťavy. Rúru vyhrejeme na 180/160 °C. Obe cestá dáme striedavo v štyroch vrstvách do vymastenej formy (20 cm dlhej). Vidličkou špirálovito prejdeme cestom vo forme. Vložíme do vyhriatej rúry a na spodnej mriežke pečieme asi 50 až 55 minút. Po 10 minútach pečenia koláč po dĺžke narežeme a vrátime späť do rúry. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme asi 10 minút vo forme chladnúť. Potom ho vyklopíme a na kuchynskej mriežke necháme  vychladnúť. Práškový cukor vymiešame s 2 – 3 lyžicami pomarančovej šťavy, až vznikne hustá poleva. Polevu rovnomerne rozotrieme po povrchu koláča a necháme stuhnúť. 

- - Inzercia - -