Mäso nakrájame na malé rezančeky a necháme marinovať aspoň hodinu. Kým sa mäso marinuje, pripravíme zeleninu. Zázvor nastrúhame na jemno, pór šikmo nakrájame. Mrkvu aj bambusové výhonky nakrájame na tenké rezance. Koriander nasekáme na jemno, huby (shi-take, judášovo ucho) namočíme do vody. Potom namarinované mäso prudko opečieme na suchej teflónovej panvici. Do kvalitného vývaru pridáme tmavú sójovú omáčku, na jemno nastrúhaný zázvor, čili sušené nasekané papričky a ryžový ocot. Pridáme mäso a chvíľku varíme. Pridáme aj namočené huby, ktoré môžeme tiež nakrájať na rezance. Ďalej pripravenú zeleninu a keď zmäkne, na kocôčky nakrájané tofu. Polievku jemne osladíme, aby sa vyvážila kyslá chuť. V miske rozmiešame škrob v troche vody a vlejeme za stáleho miešania do polievky. Keď je polievka takto zahustená, na záver prilejeme aj rozšľahané vajíčka. Lejeme pomaly, z väčšej výšky a hneď aj odstavíme z plameňa. Polievka je hotová :) Ochutnáme a podľa potreby dochutíme octom, alebo sójovou omáčkou.
Komentáre