Ingrediencie:
Pyré:
Šampiňóny:
Baklažán očistíme, pozdĺžne prekrojíme na štyri časti a uložíme na plech. Posolíme, posypeme čiernym korením, potrieme nadrobno nasekaným cesnakom a vetvičkami byliniek. Dáme zapiecť do rúry predhriatej na 180 stupňov. Zapekáme asi 15 – 20 minút. Upečené kúsky baklažánu vložíme do vyššej misky a rozmixujeme so smotanou na šľahanie na jemné hladké pyré.
Zo šampiňónov vykrútime hlúbiky, aby nám zostali pekné hlavičky. Hlúbiky nadrobno nasekáme, primiešame drobné kocky šalotky, jemné prúžky cesnaku a všetko orestujeme na lyžici masla. Keď zmes zmäkne, nadrobíme do nej kozí syr a už len krátko premiešame. Na papierom vystlaný plech ukladáme klobúčiky a plníme ich syrovou zmesou. Vložíme do rúry a pečieme asi 15 minút pri teplote 180 stupňov. Podávame s pyré, dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Recept pripravil Adam Klas, šéfkuchár reštaurácie Toscana, DoubleTree by Hilton
Komentáre