Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním dno aj boky vymastenej okrúhlej nízkej formy.Špenát dôkladne umyjeme a hrubšie hlúbiky odrežeme. Jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a orestujeme na olivovom oleji. Prisypeme špenát, pridáme roztlačený cesnak a štipku čili. Dusíme, kým špenát nezmäkne. Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle, zmiešame s vajíčkami a so smotanou, ochutíme muškátovým orieškom, korením a soľou. Do syrovej zmesi pridáme dusený špenát, zamiešame a nalejeme na cesto. Uložíme polovičky cherry paradajok a vložíme piecť na 40 minút do predhriatej rúry na 180 stupňov. Po upečení vyklopíme a nakrájame na trojuholníky.
Ďakujeme špičkovému šéfkuchárovi Ľubomírovi Molnárovi z Hotela DobleTree by Hilton Bratislava.
Komentáre