Dnes je štvrtok, 26.november 2020, meniny má: Kornel
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Letné šaláty

september 09, 2011 - 15:21
SÚ NIELEN CHUTNÉ, ALE I ĽAHKÉ, TAKŽE SI ICH MÔŽETE DOPRIAŤ V LETE HOCI AJ KAŽDÝ DEŇ. VEČERA VO FORME ŠALÁTOV VÁM NAVYŠE MÔŽE DOPOMÔCŤ K VYTÚŽENEJ ŠTÍHLEJ LÍNII.
ZEMIAKOVÝ ŠALÁT NA TALIANSKY SPÔSOB
PRÍSADY PRE 4 OSOBY:


  • 1 kg nových zemiakov
  • 2 cibule
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja biele
  • korenie, soľ
  • 3- 4 polievkové lyžice balzamikového octu
  • 4 paradajky
  • 1 fenikel
  • 1 zväzok bazalky
  • 4 plátky talianskej mortadely


POSTUP:
Zemiaky umyjeme a varíme neošúpané v osolenej vode asi. 20 minút. Cibuľu olúpeme, nakrájame na drobno a 5 minút povaríme v kuracom vývare, do ktorého sme pridali olivový olej. Dochutíme soľou, bielym korením a balzamikovým octom. Zemiaky scedíme, ošúpeme a nakrájame na plátky. Prelejeme horúcim vývarom a necháme 30 minút odstáť. Paradajky umyjeme a nakrájame. Fenikel očistíme a nakrájame na prúžky. Bazalku opláchneme, nechápe odkvapkať a natrháme na malé kúsky. Všetky prísady pridáme k zemiakom. Mozarelu zrolujeme a zdobíme ňou hotový šalát.


ŠALÁT S AVOKÁDOM A SO SLANINOU
PRÍSADY PRE 4 OSOBY:


SUROVINY                                     
  • 250 g plátkov prerastenej slaniny
  • 30 mlplnotučnej horčice
  • 45 ml medu
  • 45 ml olivového oleja
  • 12 cherry paradajok
  • 2 avokáda
  • 10 zelených olív bez kôstok
  • 8 gulôčok mozarelly
  • biely toastový chlieb



POSTUP:
Na panvici opražíme do chrumkava plátky slaniny. Horčicu zmiešame s medom a olivovým olejom. Paradajky rozkrájame na polovice, avokádo odkôstkujeme, ošúpeme, nakrájame na plátky a pridáme k opečenej slanine. Pridáme olivy a prelejeme dressingom.


DIÉTNEJŠIA VERZIA: slaninu nahradíme údenými kuracími prsiami alebo grilovanou zelenou paprikou.

- - Inzercia - -