Dnes je štvrtok, 26.november 2020, meniny má: Kornel
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Sviatočné pečenie s RISO: Tekvicová roláda s mascarpone

január 05, 2020 - 12:00
Roláda z tekvice? Nič nie je nemožné! Fantasticky chutí, je jednoduchá na prípravu a farbou poteší aj vaše deti.

Cesto: 140 g špaldovej múky, 140 g trstinového cukru, 3 vajcia, 200 g nastrúhanej tekvice, ½ ČL prášku do pečiva, ½ ČL mletej škorice, 1/2ČL mletého zázvoru, trochu muškátového oriešku, trochu mletého kardamonu, vanilkový lusk, štipka soli

Plnka: 300 g mascarpone, slivkový lekvár RISO, 3 PL kyslej smotany, 3 vanilkové cukre, rum

Tekvicu obielime a nastrúhame. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. V druhej miske si zmiešame všetky suché suroviny. K vyšľahaným vajíčkam pridáme nastrúhanú tekvicu a postupne suché prísady. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie o rozmeroch 30x35 cm a pečieme 13-15 minút v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Po upečení roládu zvinieme spolu aj s papierom na pečenie a zakrútime do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť, potom ju natrieme lekvárom. Na krém si vymiešame mascarpone spolu s vanilkovým cukrom, rumom a trochou kyslej smotany. Rozvinieme roládu, natrieme krémom a za pomoci papiera ju naspäť zrolujeme, necháme v stuhnúť v chlade.

- - Inzercia - -