Dnes je štvrtok, 26.november 2020, meniny má: Kornel
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Sviatočné pečenie s RISO: Limetková roláda

január 03, 2020 - 12:52
Kedy ste si našli chvíľu času a vyčarovali rodine dezert v podobe krásnej a najmä chutnej rolády? Nebojte sa pridať trochu „farby“ a pripravte si lahodnú limetkovú roládu.

Cesto: 150 g trstinového cukru, 100 g hladkej múky, 4 vajcia, ČL kypriaceho prášku

Plnka: 400 g mascarpone, 0,5 dcl šťavy z limetiek, 2 PL práškového cukru, Pomarančový džem RISO, 100 g masla

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vylejeme na plech na pečenie, ktorý sme potreli maslom. Dáme upiecť do rúry na 15 minút pri teplote 180°C a po upečení preložíme na čistú utierku, stočíme a necháme vychladnúť a natrieme džemom. Mascarpone vymiešame s maslom, cukrom a limetkovou šťavou. Naplníme roládu, zrolujeme a dáme vychladnúť do chladničky.

- - Inzercia - -