1 minúta
Sviatočné pečenie s RISO: Kiwi roláda
5 vajec, 5 PL práškového cukru, 5 PL polohrubej múky, trochu prášku do pečiva, citrón, 1 PL olivového oleja, Ríbezľový džem RISO, 1 PL kokosu, 5 ks kiwi
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, postupne pridáme päť lyžíc múky a prášok do pečiva, citrónovú šťavu, kôru a olej. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu s lyžicou múky ho zľahka vmiešame do cesta. Plech vysypeme kokosom alebo strúhankou a naň rozotrieme cesto na približne centimeter. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi dvadsať minút. Hotový piškótový plát s pomocou utierky stočíme. Keď vychladne, rozbalíme ho, potrieme džemom a dobre dotuha vyšľahanou šľahačkou, na ňu rozložíme tenké plátky kiwi a znova zatočíme. Necháme vychladnúť a nakoniec roládu môžeme dozdobiť ovocím a šľahačkou.
Komentáre