Dnes je štvrtok, 26.november 2020, meniny má: Kornel
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Sviatočné pečenie s RISO: Hruškové crumble

november 04, 2019 - 12:07
V hlavnej úlohe s hruškami. Chutia výborne keď čerstvé chrumkajú pod zubami, ale ešte lepšie, keď z nich doma vytvoríme lahodný koláč alebo crumble.

 

Potrebujeme:

4 veľké hrušky

4 lyžice sušených brusníc

citrón

celú škoricu

2 badiány

2 balíčky vanilkového cukru

100 g masla

žĺtok

75 g cukru

150 g hrubej múky

1 až 2 lyžice ovsených vločiek

2 lyžice nasekaných lieskových orieškov

3 PL Slivkového lekváru RISO

Hrušky umyjeme, ošúpeme a zbavíme jadrovníkov. Nakrájame na menšie kúsky a rozdelíme do vymastenej misy na zapekanie. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a osladíme vanilkovým cukrom. Pridáme nastrúhanú kôru z citróna, rozlomenú paličku škorice, badiány a brusnice, rozvrstvíme slivkový lekvár. Múku, ovsené vločky a cukor zmiešame a pridáme zmäknuté maslo a žĺtok. Vareškou zmiešame na cesto, ktoré má konzistenciu mrveničky. Na hrušky rozdelíme mrveničku a povrch posypeme orieškami. Misu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút.

- - Inzercia - -