1 minúta
Pečenie s RISO: Čučoriedkové tiramisu
250 g mascarpone, 4 PL vaječného likéru, čerstvé čučoriedky, 3 PL džemu lesná zmes RISO, 250 g smotany na šľahanie, 2 balíčky vanilkového cukru, 40 ml silnej kávy, 1 PL amaretta, piškóty, kakao, trochu mletej škorice, tyčinky škorice a lístky čerstvej mäty na ozdobu
Smotanu na šľahanie spolu s vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha. Do misky dáme mascarpone spolu s vaječným likérom a dobre premiešame. Zľahka primiešame šľahačku. Kávu zmiešame s amarettom. Pripravíme si 6 dezertných pohárov. Na dno každého dáme piškóty, ktoré sme namočili v káve. Na piškóty nanesieme asi centimetrovú vrstvu džemu. Potom nanesieme krém a opäť piškóty namočené v káve s amarettom. Nasleduje vrstva čučoriedok a krém. Takto pripravené poháre dáme aspoň na dve hodiny do chladničky. Poháre vyberieme z chladničky, posypeme kakaom a mletou škoricou. Ozdobíme tyčinkou celej škorice,
Komentáre