Dnes je sobota, 05.december 2020, meniny má: Oto
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Pstruh v snehovej perine

december 18, 2018 - 10:06
Pripravte si počas sviatočných dní s rodinou ryby ako ešte nikdy predtým. Vyskúšať môžete napríklad takto „zasneženého“ pstruha v bielkovo-soľnej kruste s bylinkami.

Čo potrebujeme:

Postup prípravy:

Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Bielka vyšľaháme na sneh, do ktorého následne primiešame celé balenie soli. Ryby naplníme bylinkami, krúžkami citróna a jemne okoreníme čiernym korením. Na plech rozprestrieme papier na pečenie a rozotrieme naň tretinu snehovo-soľnej zmesi. Na to uložíme naplnené ryby a zvyšnou zmesou ich úplne zakryjeme. Dáme piecť na 25 minút. Ako prílohu si uvaríme celé zemiaky v šupke, ktoré následne nakrájané opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja. Po chvíli pridáme balíček čerstvého špenátu, 2 prelisované strúčiky cesnaku, štipku rasce. Opekáme ešte približne minútu. Rybu servírujeme efektne aj z kusom krusty a môžeme dozdobiť vetvičkami kôpru a plátkami citróna. Dobrú chuť a krásne sviatky.

Ryby TOP kvality od slovenskej značky

Mrazené ryby od tradičnej slovenskej značky Radoma, ktoré distribuuje Ryba Žilina, majú optimálny pomer ochrannej glazúry do 15 % k samotnej rybe a neobsahujú žiadne prídavné látky. Mäso je spracované okamžite po výlove, čo zaručuje najvyššiu kvalitu zmrazenia. Dostať ich môžete v sieti COOP Jednota. Ich prehľad nájdete na www.radoma.eu

Za prípravu receptu ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com

- - Inzercia - -