Hermelín s plátkami pečenej červenej repy a vlašskými orechmi
4 porcie - Príprava: 30 minút
Ingrediencie:
4 ks Sedlčanského Hermelínu na gril s grilovacím korením (1 balenie), 2 červené repy, 1 hrsť pražených slnečnicových semienok alebo vlašských orechov, soľ a čierne korenie, extra panenský repkový olej
Postup:
Repu olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Tie dajte na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte ich olejom, osoľte, okoreňte a pečte na 180°C dozlatova, asi 10 minút. Restujte na sucho na panvici slnečnicové semienka. Rozkrojte pozdĺžne Sedlčanské Hermelíny, vložte do nich opečenú repu s restovanými slnečnicovými semienkami, pokvapkajte olejom a dajte v alobale na rozpálený gril. Grilujte približne 8 minút.
Aby grilovanie lahodilo aj oku, netreba sa báť farieb na tanieri. Vyskúšajte ugrilovať napríklad krásne červenú repu. Začnite s prípravou: obidve repy olúpte a každú nakrájajte na tenké plátky. Pripravte si plech, ktorý vyložíte papierom na pečenie. Na takto pripravený plech poukladajte nakrájané plátky červenej repy. Osoľte ich a okoreňte, tak ako to máte najradšej, pokvapkajte olejom a pečte na 180°C dozlatova, cca 10 minút. Medzitým, čo repa chytí zlatistý odtieň v trúbe, na panvici na sucho opražte slnečnicové semienka. Každý Sedlčanský Hermelín pozdĺžne rozkrojte a vložte do nich voňavé opečené plátky červenej repy spolu s praženými slnečnicovými semienkami. Každý takto pripravený hermelín položte na alobal, pokvapkajte olejom, zabaľte do alobalu a dejte ho na rozpálený gril. Grilujte približne 8 minút.
Komentáre