Dnes je pondelok, 27.január 2020, meniny má: Bohuš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Hlivová polievka na kyslo

január 11, 2020 - 08:00
Skvelý variant chutného obeda, ktorý vás počas chladnejších dní zahreje, ale i zasýti. Vyskúšajte si pripraviť polievku, ktorú pripravujú už celé generácie žien.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
500 g malých guľatých zemiakov
300 g hlivy ustricovej
2 pl masti
1 Väčšia cibuľa
1 pl hladkej múky
2 dl sladkej smotany na varenie
2 dl Kyslej smotany
  Soľ
  Rasca
  mleté čierne korenie
  citrónová šťava
  Cukor
Inštrukcie: 

Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti a pridáme očistené, na kúsky potrhané huby, rascu, osolíme, okoreníme a premiešame. Prikryjeme a dusíme. Podľa potreby podlievame vývarom alebo horúcou vodou. Guľaté zemiaky uvaríme do polomäkka v šupke. Očistíme a prisypeme k duseným hubám. Zalejeme sladkou smotanou a uvaríme domäkka. V kyslej smotane rozmiešame múku, prilejeme k zemiakom a za stáleho miešania prevaríme. Nakoniec omáčku osolíme, dochutíme citrónom a prípadne cukrom. Podávame s lístkami kučeravého šalátu.

- - Inzercia - -