Dnes je piatok, 18.október 2019, meniny má: Lukáš
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Zázračný mangold: Rolky plnené mangoldom

január 30, 2019 - 06:30
V slovenskej kuchyni je stále neobjavený, ale keď ho raz ochutnáte, určite ho do jedálnička radi zaradíte. Mangold obsahuje veľa vlákniny.
Čas varenia: 
17 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
  Lístkové cesto
200 g mangoldu
  Cibuľu
4 strúčiky cesnaku
50 g Eidamu
2 pl Kyslej smotany
  Soľ
  mleté čierne korenie
1⁄2 Baklažánu
2 Paradajky
  Mozzarellu
  čerstvú bazalku
Inštrukcie: 

Najskôr pripravíme mangoldovú náplň. Mangold umyjeme a na hrubo posekáme. Na oleji speníme cibuľku, pridáme nasekaný cesnak a mangold, trochu osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Krátko orestujeme, pridáme kyslú smotanu a syr. Miešame kým sa syr nerozpustí a hneď odstavíme. Necháme vychladnúť. Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme a necháme vypotiť, potom ho opláchneme, osušíme, obalíme v hladkej múke a opražíme z oboch strán. Uložíme na papierové obrúsky a necháme odsať prebytočný tuk. Paradajky zalejeme horúcou vodou, po chvíli vyberieme a ošúpeme, nakrájame na hrubé kolieska. Mozzarellu nakrájame na kolieska a pripravíme bazalku. Cesto rozdelíme na tri časti, každú vyvaľkáme do obdĺžnika a uložíme na plech vedľa seba. Na pripravené cesto dáme mangoldovú náplň, kolieska opečeného baklažánu, mozzarellu a ozdobíme bazalkou a paradajkami. Zvinieme a pečieme vo vyhriatej rúre na 250 °C po 5 minútach znížime na 220 °C a pečieme 10 – 12 minút.