Dnes je pondelok, 16.september 2019, meniny má: Ľudmila
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Letné pečenie s RISO - Ovocné tartaletky

august 20, 2019 - 13:59
Tartaletky sú aj u nás čoraz obľúbenejšie, viete ich pripraviť? Nie je to zložité a rodine veľmi ulahodíte.

Na cesto:  250 g  hladkej múky, 125 g masla, 75 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli, 30 ml studenej vody

Na krém: 250 ml smotany na šľahanie, 250 g mäkkého tvarohu, 200 g kyslej smotany, 5 PL práškového cukru, 300 g čerstvého ovocia, 1PL práškového cukru a Jahodový džem RISO

 

Múku zmiešame s maslom, práškovým cukrom, vajcom, soľou a vodou. Cesto vyhnetieme ručne alebo pomocou mixéra. Vyhnetené cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu do chladničky. Po hodine vyvaľkáme na pomúčenej doske. Cesto prenesieme do foriem vymastených margarínom. Zvyšné cesto orežeme po okrajoch foriem a prikryjeme papierom na pečenie, ktorý zaťažíme napríklad strukovinami. Pečieme 20 – 25 minút na 180 stupňov, dokým okraje nezačnú hnednúť. Vyberieme z rúry, odstránime papier na pečenie a strukoviny. Necháme vychladnúť, na dno navrstvíme trochu džemu a naplníme krémom, ktorý pripravíme nasledovne: smotanu na šľahanie vyšľaháme. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu, práškový cukor a znova vyšľaháme. Krém dáme na tartaletky a tie dáme do chladničky, najlepšie cez noc. Ako ozdobu použijeme čerstvé ovocie podľa nášho výberu.

- - Inzercia - -