Dnes je pondelok, 16.september 2019, meniny má: Ľudmila
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Letné pečenie s RISO - Kokosový rez bez múky

august 20, 2019 - 13:53
Prázdniny bez sladkého? To by sa vašim deťom a vnúčatám ani nerátalo. Tak, čo máte v pláne upiecť najbližšie?

120 g strúhaného kokosu, 120 g sušených fíg, 2 kokosy, 2 PL tuhého kokosového tuku, 100 ml kokosovej vody, 100 ml roztopeného kokosového oleja, 50g agávy, ½ ČL škorice, ½ ČL kardamónu, 1 vanilkový struk, maliny a Malinový džem RISO

Figy aspoň na polhodinu namočíme, potom z nich odrežeme „uzlíky“, nakrájame na menšie kúsky a spolu s kokosom dáme do mixéra. Rozmixujeme na lepkavú hmotu a tú natlačíme na spodok okrúhlej formy s priemerom 18 cm. Odložíme do mrazničky. Mladé kokosy otvoríme pevným, nie príliš dlhým nožíkom. Vodu z nich vylejeme do nádobky (v jednom býva 300 až 500 ml). Vyškrabeme mäkkú dužinu a dáme ju do mixéra. Pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme. Vzniknutý krém nalejeme na korpus a odložíme na 8 hodín do chladničky, ideálne na celú noc. Džem zohrejeme s trochou kokosového tuku, pridáme trochu čerstvých malín a prelejeme cez koláčik. Dozdobíme ešte ovocím.

- - Inzercia - -