Dnes je sobota, 25.máj 2019, meniny má: Urban
Čas čítania
3 minutes
Zatiaľ prečítané

Domáce a chutné veľkonočné dobroty. Ako na ne?

apríl 18, 2019 - 14:15
Šikovní kuchynskí pomocníci a skvelé recepty. Pripravili sme si pre vás výber najlepších veľkonočných vychytávok, s ktorými bude pečenie a varenie jednoduché, hravé a zábavné.

K tomu pridávame skvelé recepty, ktoré si môžete pripraviť v pohodlí domova a užiť si pravú, tradičnú a chutnú Veľkú noc!

Hravé veľkonočné pečenie

Veľkonočné pečenie je každoročnou klasikou v každej rodine. K Veľkej noci totiž neodmysliteľne patrí pečenie barančeka. Nielen kvôli chuti, ale aj vzhľadu, je dobré mať profesionálnu pomôcku – keramickú formu na barančeka DELÍCIA od Tescomy. Keramická forma baranček DELÍCIA je určená na prípravu tradičného veľkonočného barančeka. Upečený baranček je jedinečný svojimi dokonale prepracovanými detailmi ak tomu aby chutil naozaj skvelo, je pre vás v rámci balíčka s formou pripravený aj náš recept. Keramická forma je vhodná na používanie do všetkých typov rúr na pečenie, ako aj do umývačky riadu. Pre inšpiráciu Vám prinášame aj náš mňomózny recept. S našou keramickou formou a skvelým receptom bude veľkonočné vypekanie skutočne hračkou, ktorú zvládne každý. Viac informácií nájdete na: www.tescoma.sk 

Veľkonočná domáca šunka

Veľkonočná šunka, ktorú ste si vy sami vyrobili doma a bez starostí? Dokážete to aj vy so šunkovarom PRESTO od Tescomy. Šunkovar PRESTO má teplomer, celoplastové telo zo špeciálneho, tepelne odolného plastu a príprava šunky či paštéty je skutočne jednoduchá. Môžete si v ňom prichystať bravčovú, kuraciu či morčaciu šunku, chutnú domácu paštétu, terinu alebo tradičné zemiaky so smotanou. Spodná časť šunkovaru je vybavená žiaruvzdornými silikónovými nožičkami. Súčasťou balenia je podrobný návod vrátane 9 originálnych receptov na prípravu šuniek. So šunkovarom PRESTO od Tescomy pripravíte lahodné chuťovky, ktoré ocení celá rodina. Viac informácií nájdete na: www.tescoma.sk

Domáca bravčová šunka

Ingrediencie: 1 kg kuracích či morčacích pŕs alebo bravčového stehna/pliecka, 18 g kuchynskej soli, 4 g mäsiarskej nakladacej zmesi, 1 dl vody, 4 g práškového cukru (1 kávová lyžička).

Príprava mäsovej zmesi: zhruba 2/3 mäsa nakrájajte na malé kocky s veľkosťou cca 2x2 cm, zvyšok mäsa pomeľte v mlynčeku na mäso alebo posekajte v mixéri. Pripravte roztok soli, mäsiarskej nakladacej zmesi , cukru s 1 dl vody a zmiešajte s nakrájaným mäsom. Mäsovú zmes veľmi dôkladne premiešajte v kuchynskom robote s hákmi na miesenie (najmenej 10 minút, prípadne 20 minút ručne.

Šunkovar naplňte mäsovou zmesou cca 1 cm pod horný okraj, po vložení každej vrstvy náplň dôkladne stláčajte. Šunkovar uzatvorte, dajte do chladničky a nechajte 48 hodín odležať.
Dusenie šunky: pri dusení šunky postupujte presne podľa návodu na používanie šunkovaru PRESTO od Tescomy, hotovú dusenú šunku dajte pred porciovaním vždy vychladiť, čerstvá a svieža vydrží v chladničke cca dva dni. Tip: pri príprave mäsovej zmesi môžete pre sviežu ružovú farbu šunky nahradiť mäsiarsku nakladaciu zmes pridaním niekoľkých lyžíc šťavy z červenej repy, alebo zodpovedajúcemu množstvu iného prírodného farbiva. V takom prípade zvýšte množstvo bežnej kuchynskej soli do mäsovej zmesi z 18 g na 22 g.

Veľkonočná pečiatkománia

Tematické veľkonočné sušienky si šikovne pripravíte pomocou súpravy pečiatok so 6 krásnymi veľkonočnými motívmi DELÍCIA od Tescomy. Táto veľkonočná šestka je vyrobená z prvotriedneho silikónu, jednotlivé pečiatky sú uskladnené v zásobníku a ich použite zvládnu aj tí najmenší. Hravé rodinné pečenie si ihneď zamilujete nielen vy, ale aj vaše ratolesti. Sušienky s motívmi ovečiek, motýlikov, zajačikov či kuriatok môžu hneď po vykrojení putovať rovno do rúry. Inšpirujte sa chutným receptom na maslové sušienky, ktoré sme si pre vás pripravili. Viac informácií nájdete na: www.tescoma.sk

Maslové sušienky

Ingrediencie pre 40 sušienok: 350 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 130 g masla,  2 vajcia, vanilkový cukor podľa vami určeného množsta, citrónová kôra.

Rôzne varianty sušienok: pre kokosové sušienky pridajte do cesta 70 g strúhaného kokosu, pre citrónové sušienky kôru z dvoch citrónov a 4 polievkové lyžice citrónovej šťavy, pre kakaové sušienky 10 g kakaa, pre vanilkové sušienky 40 g vanilkového cukru, pre mandľové sušienky 60 g lúpaných jemne nastrúhaných mandlí a pre orieškové sušienky 60 g jemne strúhaných vlašských alebo lieskových orechov.

Postup: všetky ingrediencie zmiešajte, pripravte hladké cesto a nechajte aspoň 2 hodiny v chlade odležať. Pomocou pečiatok od Tescomy pripravte sušienky a pečte v rúre pri 160 °C cca 10-12 minút.

Tradičný veľkonočný baranček

Ingrediencie: 200 g krupicového cukru, 2 vajcia, 4 žĺtky, 1 vanilkový cukor, lyžica citrónovej šťavy, postrúhaná kôra z 1 citróna, sneh zo 4 bielkov, 240 g polohrubej muky.

Postup: z krupicového cukru, vajec, žĺtkov, vanilkového cukru, citrónovej šťavy a postrúhanej kôry z jedného citróna pripravte penu, do ktorej postupne vmiešajte sneh ušľahaný z bielkov a polohrubú muku. Formu  dôkladne vymastite tukom a vysypte polohrubou múkou. Cesto prelejte do formy baranček DELÍCIA od Tescomy a v rúre predhriatej na 180 °C pečte cca 45 minút. Hotového barančeka preneste vo forme na mriežku, otočte dnom hore a vyklopte. Tip: ak barančeka nemožno po upečení vyklopiť, prikryte keramickú formu vlhkou utierkou a po cca 10 minútach formu z barančeka odstráňte.

S pomôckou od Tescomy zvládne veľkonočného barančeka vyrobiť každý:

- - Inzercia - -